Shoppingavhengighet

24. desember 2020 kl. 10:18


Å lide av overforbruk er en like så alvorlig avhengighet som det å være spilleavhengig og dataspillavhengig. En som lider av overforbruk lider av en uimotståelig trang til å kjøpe men ikke til å eie. Overforbruk er en avhengighetslidelse hvor den som er avhengig får en berusende følelse og glede av å kjøpe ting og ikke evner å stå i mot det å kjøpe, selv om økonomien og det reelle behov slett ikke følger med. Overforbuk er en impulshandling som i lengden vil ha alvorlige konsekvenser for den rammede. Man mister rett og slett kontrollen over egen shoppingatferd. Konsekvensen av kjøpeavhengighet ender for mange med å leve i løgn og bedrageri.


Overforbruk atferden og mønstrene har de siste årene flyttet seg over til nettet som på mange måter kanskje gjør det enda lettere å opprettholde denne atferden, ettersom man har tilgang til å handle 24/7. Opplever du problemer med overforbruk og problemer med å stoppe å kjøpe? Da kan det være lurt å få hjelp til en psykolog.

Mer nylig har det imidlertid blitt stadig mer fokus på nyere typer av avhengighet som sex og pornoavhengighet, avhenighet, spilleavhengighet/gamblingavhengighet og dataspillavhengighet.

Populært i dag

Ingen artikler funnet