Hva kan man forvente av en online psykolog ?

23. desember 2020 kl. 15:14


I møte med mennesker som ønsker hjelp med ulike utfordringer inntar psykologer forskjellige fremgangsmåter og terapeutiske tilnærminger. Psykolog er en yrkesbeskyttet tittel, men noen ganger kan det være vanskelig å vite hva som er forskjellen mellom psykolog, terapeut og psykiater.

Behandlingsformene hver enkelt psykolog benytter seg av kan også variere. Grunnen til dette er at ulike mennesker med ulike utfordringer trenger tilpasset behandling. I tillegg er det også av betydning hvilken erfaring og eventuell spesialisering psykologen innehar. Dette kan derfor føre til at man opplever å bli møtt med forskjellige arbeidsmetoder hvis man går til ulike psykologer. Med det sagt bør enhver psykolog kunne tilby evidensbasert samtalebehandling som for eksempel kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og positiv psykologi. Dette er vanlige tilnærminger man kan møte på når man går til en online psykolog.

I det siste har man i økende grad tilbudt online psykologtjenester, inkludert online samtaleterapi med psykolog over nett. Nyere forskning viser at effekten av samtaleterapi med en online psykolog kan være like bra som effekten av tradisjonell samtaleterapi på et fysisk kontor, særlig for livsproblemer og lettere psykiske vansker.

Man skal kunne forvente å bli møtt på lik måte hos en online psykolog som hos en kontorbasert psykolog. Dette innebærer at psykologen møter deg på en respektfull og profesjonell måte. I all hovedsak er forskjellen at du og psykologen ikke sitter i det samme fysiske rommet, men snakker sammen over internett. Innen nettbaserte psykologtjenester finnes det også forskjellige tilbud og kommunikasjonsmetoder som det kan være fint å vite om på forhånd. Blant annet kan det være lurt å tenke gjennom om man ønsker at samtalen med psykologen skal foregå over video eller telefon. Videre finnes det også chat løsninger hvor kommunikasjonen med psykologen foregår skriftlig. Det at man selv kan velge kommunikasjonsmetode, og hvor man skal avholde samtalen, kan gjøre at det oppleves litt lettere å ta det første skrittet og oppsøke psykolog. Hvis man er komfortabel med å kommunisere over video, anbefaler vi i Lifekeys nettbasert psykologhjelp. Alle våre psykologer har god erfaring med bruk av video som terapeutisk kommunikasjonsform.

Det kan være viktig å velge den psykologen som du tror vil passe best for akkurat deg og det du trenger hjelp med. Derfor har vi gjort det slik at du kan enkelt lese om våre psykologer her.

Populært i dag

Ingen artikler funnet