Blir man glad av å smile?

24. desember 2020 kl. 10:33


Det er vanlig å smile når man er glad – men kan man også bli glad av å smile?

 

Det finnes “ekte” og “uekte smil”. Den enkleste måten å gjenkjenne et uekte smil er at man kun smiler med munnen, ikke øynene. Et ekte smil vil som regel innebære at øynene blir smalere. Å øve på “ekte smil” kan faktisk være godt for deg. Kroppen og følelsene henger tett sammen, og det viser seg at man også kan “lure” frem følelser ved å benytte kroppslige reaksjoner. Å smile kan rett og slett gjøre at vi føler oss bedre, dette er hva man kaller “facial feedback”. En person som blir tvunget til å smile under et arrangement, vil som regel oppleve situasjonen som mer positiv.

 

Hvis man i tillegg til å smile også fokuserer på positive tanker vil det ha ekstra god effekt. De positive tankene trenger ikke å være relevante og aktuelle i situasjonen du er i. Det kan rett og slett være at man tenker på en varm sommerdag på stranden, gode barndomsminner eller tanken om å krype inn under et varmt pledd. Positive tanker, sammen med et smil, vil for mange forbedre humøret, og er et enkelt tips for å bli glad.

 

Dersom du lurer på “hvordan blir man lykkelig?”, så er det å trene på å smile i mange tilfeller en god start, selv om det ikke er løsningen på hele utfordringen. I tillegg til å gjøre oss litt gladere, vil det også kunne å ha en positiv effekt på kognitive egenskaper som konsentrasjon og oppmerksomhet, samt evnen til å håndtere vanskelige situasjoner.

 

Med andre ord er det bare å stille seg foran speilet, tenke på noe positivt, og trene på å smile – med både munn og øyne!

Populært i dag

Ingen artikler funnet