Be Proud – Be You (Kjærlighet, ærlighet, frihet!)

23. desember 2020 kl. 10:06


I Juni er det Pride i både Oslo og Bergen, og vi feirer ubetinget kjærlighet til mangfoldet av kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Feiringen trekker frem LHBTI-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og interkjønn) og fremmer deres rettigheter.

 

Pride handler om å elske den man er, og vise kjærlighet til andre for deres person også.

 

1. Selvrespekt, selvfølelse, selvtillit og kjærlighet til selvet.

I: Det å være ærlig med seg selv gir en enorm frihetsfølelse i motsetning til det å fortrenge eller skyve tilbake sine innerste tanker og følelser. Å ha det bra med seg selv er det viktigste for god psykisk helse, og er en avgjørende faktor for andres oppfatning av deg.

 

II: Elsker man seg selv er man i stand til å utøve større kjærlighet til andre. Det betyr at om vi klarer å være ærlige med oss selv, om vi ikke frykter å vise verden hvem vi egentlig er, og samtidig elsker oss selv slik som man er, vil dette smittes over på andre.

 

2. De som ikke godtar deg for den du er, hører ikke hjemme i livet ditt likevel.

I: Vi går ofte rundt og forsøker å bli likt og godtatt av personer og grupper vi ikke liker selv. Når vi ikke våger å være oss selv handler det ofte om frykten for å bli fryst ut av gruppen eller å ikke bli godtatt som den vi virkelig er. Det er veldig ofte slik at vi blir likt og mer inkludert av flere når vi er ærlige med oss selv, og tør å vise andre hvem vi er. De som ikke liker deg har ikke noe å bety for livet ditt uansett. Det du oppnår med å være ærlig med deg selv, og utfolde hvem du er fullt og helt, er å tiltrekke personer som elsker deg for den du er, og som faktisk vil ha noe å bety for deg.

 

Det viktigste man kan gjøre for egen psykisk helse er å akseptere seg selv og omgi seg med mennesker som gjør en glad og aksepterer en for den man er.

Populært i dag

Ingen artikler funnet